Ser man till köksrenoveringar så blir de olika tillvalen ofta det som sticker ut och skapar personliga, mer unika lösningar. Här kan det handla om exempelvis mer udda knoppar på luckorna – eller om att välja en annan typ av blandare än vad som normalt inkluderas i det kök man köper.
Det vi ska tala om i den här texten handlar emellertid om ett tillval som spelar en stor roll även rent funktionellt. Detta i form av en bänkskiva och en sådan i marmor. Säger man bänkskiva i marmor så blir de flesta skeptiska. Man tänker att det handlar om onödig lyx och om en skiva som dessutom är ganska ömtålig. Båda dessa saker är förvisso relevanta.
Lite dyrare, men mycket valuta för pengarna
En bänkskiva i marmor bär en högre kostnad än vad en bänkskiva i trä eller laminat gör – och det är också en skiva som är ömtålig och känslig, men då enbart mot syra. Ser man till exempelvis hetta och till tappade föremål och rena smällar så klarar en bänkskiva i marmor av detta utan några som helst problem.
Syra är, som sagt, problematiskt och här måste man vara vaksam och snabbt torka av om man spiller exempelvis vinäger, vin eller ättika över ytan. Man kan även idag försegla skivan innan och genom detta få ett extra skydd mot allehanda spill.
Fördelar med en bänkskiva i marmor
Det man emellertid bör göra är att fokusera på varför det är en bra idé att betala lite extra för en bänkskiva i marmor. Det finns nämligen en rad fördelar. Dels garanteras du ett unikt kök. Din bänkskiva har ett alldeles eget uttryck, ett unikt mönster och en personlig marmorering. Dels får hela ditt kök en aura av lyx och en inneboende stilrenhet.
Dels så är det också en hållbar lösning som bara blir vackrare med åren – och dels så är det också ett hygieniskt val som är enkelt att hålla efter. Vi skulle definitivt rekommendera den lösningen, om du vill ha det lilla extra i ditt kök.