Kategorier
Målare

Målare med färg och penslar på Kungsholmen

Få experttips från målare på Kungsholmen för att ge dina väggar nytt liv med rätt förarbete och färgval anpassat för svenskt ljus. Läs vidare för mer info.

En målares vardag på Kungsholmen kan vara lika föränderlig som en svensk sommar. Från lysande solsken till oväntade regnskurar. Likaså kan dagarna varvas mellan arbete med lägenheters inre och målning av fasader. Här finns det mesta för den som är intresserad av yrkets många ansikten.

Men att välja målare på Kungsholmen känns ibland som att försöka hitta rätt i en oändlig labyrint av gula sidorna. Men oroa dig inte, vi har några knep som gör det hela lite enklare. Det startar alltid med att hitta någon som lyssnar, någon som förstår just ditt projekt. Sedan handlar det om ögon för detaljer. En målares förmåga att se skillnad på femtioelva olika nyanser av vitt är inte bara imponerande, utan av största betydelse för slutresultatet.

Tips från målare på Kungsholmen

För dig som bor på Kungsholmen och funderar på att ge dina väggar nytt liv, finns det en rad saker att tänka på. Först och främst, underskatta inte betydelsen av en bra grund. Förarbete är halva målningen, som man brukar säga. Det innebär att spackla, slipa och grunda så att väggen blir lika slät som en spegelblank sjö en vindstilla morgon.

Sedan kommer vi till det eviga dilemmat – färgval. Det kan vara frestande att välja den där nya, djärva kulören. Men kom ihåg, vi bor i Sverige och inte i Karibien. Naturligt ljus kan vara en bristvara större delen av året. Så tänk en extra gång på hur kulören kommer att upplevas en grå novemberdag. Det handlar inte bara om att färgen ska se bra ut i affären, utan också hemma hos dig.